Клієнти за попереднім записом обслуговуються позачергово!
УВАГА!  10 травня - вихідний!

Ненасичені жири. Навіщо вони нам

Ненасичені жири. Навіщо вони нам

Ненасичені жири. Навіщо вони нам

Продовжуємо розбиратися які бувають жири і чого від них очікувати. Сьогодні поговоримо про ненасичених жирах (вони ж рідкі).

Ненасичені жирні кислоти - це жирні кислоти, структурна ланцюг яких, насичена або не повністю насичена атомами водню.
Вони складаються з великих молекул, що не об'єднуються між собою, а, значить, не утворюють сполук в крові. Це призводить до їх безперешкодному проходженню через кровотік.

! Ненасичені жири виконують роль лікаря для серцево-судинної системи.

Роль ненасичених жирних кислот в організмі:
• знижують рівень холестерину в крові;
• знижують в'язкість крові, в результаті чого знижується артеріальний тиск, зменшується ризик утворення тромбів, інсультів і інфарктів, очищають і повертають еластичність судини;
• зменшують ризик серцевих захворювань;
• прискорюють метаболізм - сприяють втраті зайвої ваги;
• покращують функцію мозку;
• посилюють продукцію гормонів;

Організм людини самостійно не виробляє ненасичені жири, тому їх необхідно отримувати з їжі.

Продукти, що рекомендуються до вживання в якості джерел ненасичених жирних кислот
• рослинні масла (кунжутне, соняшникова, гірчичне, оливкова, кукурудзяна, виноградної кісточки і абрикосової, масло проростків пшениці, лляне);
• риба (лосось, скумбрія, сайра, короп);
• морепродукти та риб'ячий жир;
• насіння (льон, кунжут, соняшнику, волоські горіхи, мигдаль, арахіс, горіхи, мигдаль, кеш'ю
• пророщена пшениця і квасоля маш;
• темно-зелені листові овочі (салат лолло россо, крес-салат, рукола);
• авокадо;

ВАЖЛИВО! Ненасичені жирні кислоти надзвичайно схильні до окислення. Особливо швидко окислення відбувається при нагріванні і взаємодії з киснем повітря, в результаті чого утворюються небезпечні для здоров'я людини вільні радикали.




Читайте також

Світлова і люмінесцентна мікроскопія
15 червня 2020 Світлова і люмінесцентна мікроскопія

Світлова і люмінесцентна мікроскопія - ефективний тандем в діагностиці мікозу.Свого часу світлова мікроскопія стала справжнім проривом в діагностиці. Однак пізніше виявилося, що не всі збудники і не в..

Читати далі
Насичені жири. Шкода чи користь?
23 березня 2020 Насичені жири. Шкода чи користь?

Навколо них завжди точаться запеклі суперечки. Жири поряд з білками і вуглеводами становлять незамінну частину нашого харчування. Але, не всі жири однаково корисні, а бувають і ті, які можуть виклик..

Читати далі
Вітамін D - важливий фізіологічний регулятор
20 мая 2019 Вітамін D - важливий фізіологічний регулятор

Вітамін D є важливим вітаміном, який допомагає організму поглинати кальцій і фосфор та сприяє нормальному розвитку кісток. Але, не тільки. Доведено, що вітамін Д допоможе схуднути, знизити артеріальни..

Читати далі
Грибкове ураження нігтів. Як запідозрити
15 червня 2020 Грибкове ураження нігтів. Як запідозрити

Оніхомікоз або грибкове ураження нігтів часто стає неприємним сюрпризом для пацієнта.Дуже часто люди не знають де і коли вони підхопили цей грибок. Вони можуть лише підозрювати, що зустрілися з ним в ..

Читати далі
Бактеріальна або грибкова інфекція стоп?
16 березня 2021 Бактеріальна або грибкова інфекція стоп?

Інфекції стопи - це досить поширене явище. Найчастіше збудниками цієї патології є представники грибкової флори, а саме - дерматофіти (особливо Trichophyton rubrum, T. mentagrophytes і Epidermatophyton..

Читати далі
Антибіотики і грибки: складні взаємовідносини
16 березня 2021 Антибіотики і грибки: складні взаємовідносини

Здоров'я - це історія про баланс. Не буває виключно хороших чи поганих бактерій, грибків і інших мікроорганізмів, більш того, багато хто з них супроводжують людину від самого народження. При порушенні..

Читати далі
Лікування грибка наосліп. Мінуси способу
15 червня 2020 Лікування грибка наосліп. Мінуси способу

Часто лікування грибка стає справжнім викликом для лікаря і пацієнта, особливо, якщо мова йде про грибкові ураженнях нігтів. Часом терапія затягується на роки, і лікар перебирає кілька антимікоти..

Читати далі
ЗАК. Автоматичний метод VS мікроскопія
26 вересня 2019 ЗАК. Автоматичний метод VS мікроскопія

Вибираючи, де здати аналіз, однозначно ми хочемо точний і достовірний результат тому дивимося на чому робиться дослідження. У наших мам і бабусь такого питання не було, хвилювалися тільки, чи вистачит..

Читати далі
Грибки в нашому домі: місце проживання - ванна кімната
18 січня 2021 Грибки в нашому домі: місце проживання - ванна кімната

Ми вже говорили про те, що грибки живуть всюди, і ванна кімната не виняток. Підвищена вологість створює ідеальні умови для їх росту. Однак, всупереч існуючій думці, що у ванній можуть рости будь-які в..

Читати далі
Як знизити ризик підхопити грибкову інфекцію
12 липня 2018 Як знизити ризик підхопити грибкову інфекцію

Чи знаєте ви, що згідно світової статистики близько 20-25% населення Землі має грибкові ураження шкіри чи нігтів. Це загальносвітова проблема. Заразитися можливо при контакті з інфікованою людиною ч..

Читати далі
Як пов'язані мікробіом шкіри і мікоз?
16 березня 2021 Як пов'язані мікробіом шкіри і мікоз?

Припущення про те, що мікробіом шкіри може сприяти виникненню певних захворювань, інтригує, особливо в світлі сучасних досліджень мікробіоти шлунково-кишкового тракту. Однак даних щодо ролі епідермаль..

Читати далі
Ліпідний профіль. Що це і навіщо робити?
31 січня 2020 Ліпідний профіль. Що це і навіщо робити?

Комплексне дослідження, що визначає рівень ліпідів (жирів) різних фракцій крові, називають ліпідограму або ліпідним профілем. Рівень холестерину в крові є важливим показником здоров'я. Холестерин п..

Читати далі