Шановні партнери та клієнти, Лабораторія IMD відновила свою роботу!

З переліком доступних для замовлення досліджень можна ознайомитись тут, або зателефонувавши до нашого колл-центру.

16.05 знову почало роботу наше відділення за адресою:

ст.м. Дарниця пр-т Соборності, 8/2. Графік роботи відділення: Пн-Пт, 8:00-13:45.

Також працюють наші віддіення за адресами:

ст.м. Оболонь, пр-т Оболонський 14 Графік роботи відділення: Пн-Пт, 8:00-13:45.

ст.м. Житомирська, пр-т Перемоги, 119-121, корпус 5. Графік роботи відділення: Пн-Пт, 8:00-13:45.

Бажаємо здоров'я та чекаємо на Вас!


ПЛР тест на COVID-19 - 690 грн

Антиген тест на COVID-19 - 290 грн

Насичені жири. Шкода чи користь?

Насичені жири. Шкода чи користь?

Насичені жири. Шкода чи користь?
Навколо них завжди точаться запеклі суперечки. Жири поряд з білками і вуглеводами становлять незамінну частину нашого харчування. Але, не всі жири однаково корисні, а бувають і ті, які можуть викликати серйозні захворювання. Їх можна поділити на три виражені групи:
• насичені;
• ненасичені;
• транс-жири;

Насичені жири (вони ж тверді) складаються з вуглецевого ланцюга повністю «насиченою» атомами водню. Вони не вступають в реакцію з іншими хімічними сполуками, повільніше залишають кровоток, знижують чутливість до холестерину. У зв'язку з цим, очевидний і ризик відкладення холестерину в стінках судин. Однак, насичені жири мають свої плюси.

Роль насичених жирних кислот в організмі:
• беруть участь в синтезі гормонів і побудові клітинних мембран;
• є джерелом енергії для організму;
• сприяють засвоєнню вітамінів і мікроелементів;
• благотворно впливають на репродуктивну систему.
 
Тому відмовитися від споживання насичених жирів повністю не можна. Існує норма споживання насичених жирів - 15-20 грамів на добу.
 
Крім того, рекомендується вживати в їжу легкодоступні продукти з насиченими жирами:
• молоко;
• сир;
• яйця;
гіркий шоколад.
 
Продукти, що не рекомендуються до вживання, що містять насичені жири:
• маргарин;
вершкове масло;
• пальмова і кокосова олія;
• фастфуд;
кондитерські вироби;
• шоколад.

Переглядів: 3176




Читайте також

Роль автоматизації процесів у мікробіологічній лабораторії
07 квітня 2016 Роль автоматизації процесів у мікробіологічній лабораторії

В. Яновська Медична лабораторія «Інститут мікробіологічних досліджень», Київ, Україна «Лабораторна діагностика. Східна Європа», 2016, том 5, No 1 (препринт) При проведенні лабора..

Читати далі
Що потрібно знати про Trichophyton rubrum
13 серпня 2021 Що потрібно знати про Trichophyton rubrum

На відміну від інших грибів, дерматофіти можуть викликати інфекції у здорових, імунокомпетентних людей. За оцінками, від 30 до 70% дорослих є безсимптомними носіями цих грибів.Trichophyton rubrum - на..

Читати далі
Місцева терапія оніхомікозу. Переваги і недоліки
24 червня 2020 Місцева терапія оніхомікозу. Переваги і недоліки

Вибір схеми лікування оніхомікозу повинен грунтуватися на стані здоров'я пацієнта, наявності у нього супутніх захворювань і ступені тяжкості захворювання.Місцева терапія застосовується:- в комбінації ..

Читати далі
Природна резистентність до антибіотиків
12 квітня 2020 Природна резистентність до антибіотиків

Дівчина, дайте мені найкращий антибіотик! Те, що антибіотик не працює при вірусній інфекції, знають вже всі. Коли ж потрібен антибіотик і який? Важливо: кожен антибіотик діє тільки на певні групи ..

Читати далі
Оніхомікоз у пацієнтів з цукровим діабетом
03 липня 2020 Оніхомікоз у пацієнтів з цукровим діабетом

Приблизно кожна третя людина, що страждає на діабет, стикається з оніхомікозом. Для цих пацієнтів - це більше, ніж косметична проблема, адже вони мають більший ризик серйозних ускладнень, включаючи ам..

Читати далі
Фототерапія в лікуванні грибкових захворювань
16 липня 2021 Фототерапія в лікуванні грибкових захворювань

Грибкові ураження шкіри, нігтів і волосся в теплу пору року не рідкість. В основному вони обумовлені дерматофітами - видами грибів, які харчуються кератином. Саме вони є причиною різнобарвного і стриг..

Читати далі
Статеві інфекції. Загальна інформація
12 червня 2019 Статеві інфекції. Загальна інформація

1. Щодня близько мільйона людей у світі заражаються статевими інфекціями.2. Щорічно 357 мільйонів чоловік заражаються однією з 4 інфекцій, що передаютьс..

Читати далі
Опис методу MALDI-TOF. Трансформуюча мікробіологія
12 жовтня 2018 Опис методу MALDI-TOF. Трансформуюча мікробіологія

СУТЬ ТЕХНОЛОГІЇ MALDI-TOF(Matrix  Assisted  Laser Desorption Ionization Time Of  Flight Mass-Spectrometry)Метод матрично-активованої лазерної десорбції/іонізації:  Слайд ..

Читати далі
Від чого залежить швидкість лікування грибка нігтів?
13 вересня 2021 Від чого залежить швидкість лікування грибка нігтів?

Одна з головних проблем в терапії оніхомікозу - це її тривалість. Чи не кожен пацієнт витримує 2,3 або все 6 місяців лікування, кидаючи терапію на півдорозі. В результаті людина розчаровується в лікув..

Читати далі
Неймовірна екскурсія по світу грибів
15 січня 2021 Неймовірна екскурсія по світу грибів

В мікології відомо близько 3 мільйонів видів грибів, але багато з них ще доведеться відкрити. Гриби існують дуже давно: найстаріша скам'янілість грибів має вік близько одного мільярда років. Були вияв..

Читати далі
Грибкове ураження. Симптоми, діагностика, лікування
15 липня 2019 Грибкове ураження. Симптоми, діагностика, лікування

Грибок або мікоз є одним з найпоширеніших інфекційних захворювань. Виділяють три основних групи мікозів: поверхневі, глибокі і мікози внутрішніх органів. Поверхневі мікози вражають різні області: глад..

Читати далі
Мікотоксини: як грибок може отруювати організм?
14 січня 2021 Мікотоксини: як грибок може отруювати організм?

Приблизно від 350 до 400 грибних метаболітів вважаються токсичними, і це, не враховуючи грибні токсини. Найбільш відомими мікотоксинами є:• Афлатоксини (синтезують грибки роду Aspergillus);• Тріхотеце..

Читати далі