Шановні клієнти! 30.03 з технічних причин відділення на Оболонському проспекті не працюватиме! 
Будемо раді допомогти Вам в інших відділеннях зі знижкою за тимчасові незручності!

Мікробіологічне дослідження. Матеріал з фурункулів, пустул

Мікробіологічне дослідження. Матеріал з фурункулів, пустул

Мікробіологічне дослідження. Матеріал з фурункулів, пустул

Дослідження слід проводити до початку лікування антимікробними, протигрибковими, імунобіологічними препаратами або не раніше ніж через 7 днів після закінчення прийому препаратів.

- Використання препаратів з антибіотиками або антимікотиками місцевого застосування слід припинити за 3 доби до дослідження.

- Використання інших препаратів місцевого застосування, які не містять антибіотиків, антимікотиків слід припинити за 12 годин до дослідження. 

 

Зверніть увагу! 
 
- Мазок з поверхні везикул, пустул або фурункулів істотно менш інформативний, ніж їх вміст, тому що з поверхні, зазвичай, виділяється мікрофлора шкіри і це може спотворити результати дослідження.

– Не відбирається для дослідження гній, особливо, це стосується фурункулів, тому що в цьому матеріалі містяться вже мертві клітини мікроорганізмів і дослідження не буде інформативним.
 

Переглядів: 2127




Читайте також

Запалення складок або попрілості. Причини та лікування
06 липня 2019 Запалення складок або попрілості. Причини та лікування

Запалення складок або попрілостіЧерез мацерацію (набухання та хморщування шкіри при тривалому контакті з водою або вологою) і потовиділення складки шкіри є привілейованим вогнищем грибкових інфекцій. ..

Читати далі
Виявити наявність антитіл IgM та IgG до Covid-19 за 4 години
14 серпня 2020 Виявити наявність антитіл IgM та IgG до Covid-19 за 4 години

Нові можливості від лабораторії IMD - швидке виявлення антитіл IgM та IgG до Covid-19 на основі імунофлюоресцентного аналізу тест-системи виробництва bioMérieux (Франція).Дослідження проводиться в пов..

Читати далі
Синдром подразненого кишечника (СПК) та антибіотики
15 листопада 2023 Синдром подразненого кишечника (СПК) та антибіотики

Синдром подразненого кишечника (СПК)  - це світова проблема, що зустрічається на всіх континентах, може бути в будь-якому віці як у жінок, так і у чоловіків. Пік захворювання припадає на праце..

Читати далі
Придбана резистентність до антибіотиків
12 квітня 2020 Придбана резистентність до антибіотиків

Невже нас знову чекає світ, де будь-яка операція або відкритий перелом загрожують загибеллю? Минулого разу ми писали про природну резистентність бактерій, тепер розглянемо, що ж таке придбана ..

Читати далі
Як пов'язані мікробіом шкіри і мікоз?
16 березня 2021 Як пов'язані мікробіом шкіри і мікоз?

Припущення про те, що мікробіом шкіри може сприяти виникненню певних захворювань, інтригує, особливо в світлі сучасних досліджень мікробіоти шлунково-кишкового тракту. Однак даних щодо ролі епідермаль..

Читати далі
Грибкове ураження. Симптоми, діагностика, лікування
15 липня 2019 Грибкове ураження. Симптоми, діагностика, лікування

Грибок або мікоз є одним з найпоширеніших інфекційних захворювань. Виділяють три основних групи мікозів: поверхневі, глибокі і мікози внутрішніх органів. Поверхневі мікози вражають різні області: глад..

Читати далі
Круглий стіл "Актуальні проблеми урогенітального трихомоніазу"
11 березня 2019 Круглий стіл "Актуальні проблеми урогенітального трихомоніазу"

27 лютого 2019р. в конференц-залі «Володимирський» готеля «Хрещатик» спеціалісти нашої компанії провели круглий стіл "Мікробіологічні дослідження в гінекологічній та урологічній практиці. Актуальн..

Читати далі
Фототерапія в лікуванні грибкових захворювань
16 липня 2021 Фототерапія в лікуванні грибкових захворювань

Грибкові ураження шкіри, нігтів і волосся в теплу пору року не рідкість. В основному вони обумовлені дерматофітами - видами грибів, які харчуються кератином. Саме вони є причиною різнобарвного і стриг..

Читати далі
Насичені жири. Шкода чи користь?
23 березня 2020 Насичені жири. Шкода чи користь?

Навколо них завжди точаться запеклі суперечки. Жири поряд з білками і вуглеводами становлять незамінну частину нашого харчування. Але, не всі жири однаково корисні, а бувають і ті, які можуть виклик..

Читати далі
Генетична трансформація грибків - можливості генної інженерії
14 січня 2021 Генетична трансформація грибків - можливості генної інженерії

Нитчасті гриби, пліснява, добре і швидко ростуть на простих і недорогих середовищах і, таким чином, є ідеальними «клітинними фабриками». Ці гриби використовуються у виробництві широкого спектру продук..

Читати далі
Бореліоз - бомба сповільненої дії. Які наслідки можуть бути без лікування
03 мая 2023 Бореліоз - бомба сповільненої дії. Які наслідки можуть бути без лікування

Кліщовий бореліоз – інфекційне захворювання, також відоме як Хвороба Лайма. Викликана вона бактеріями роду Borrelia, які потрапляють в організм через укус іксодового кліща. Хвороба Лайма має доволі ..

Читати далі
Чим загрожує відсутність лікування грибка нігтів
15 січня 2021 Чим загрожує відсутність лікування грибка нігтів

Іноді мізерні прояви оніхомікозу, надія на самолікування і страх перед лікарями змушують пацієнтів довгі роки ігнорувати грибкову інфекцію нігтів. Однак, крім ризиків для здоров'я оточуючих, відсутніс..

Читати далі