Шановні партнери та клієнти, Лабораторія IMD відновила свою роботу!

З переліком доступних для замовлення досліджень можна ознайомитись тут, або зателефонувавши до нашого колл-центру.

16.05 знову почало роботу наше відділення за адресою:

ст.м. Дарниця пр-т Соборності, 8/2. Графік роботи відділення: Пн-Пт, 8:00-13:45.

Також працюють наші віддіення за адресами:

ст.м. Оболонь, пр-т Оболонський 14 Графік роботи відділення: Пн-Пт, 8:00-13:45.

ст.м. Житомирська, пр-т Перемоги, 119-121, корпус 5. Графік роботи відділення: Пн-Пт, 8:00-13:45.

Бажаємо здоров'я та чекаємо на Вас!


ПЛР тест на COVID-19 - 690 грн

Антиген тест на COVID-19 - 290 грн

Грибки і кислотність нашого організму

Грибки і кислотність нашого організму

Грибки і кислотність нашого організму

Грибки - це унікальні створення, здатні підлаштовувати умови навколишнього середовища під свої потреби. Багато грибкових патогенів здатні самостійно змінювати кислотність (pH) середовища, що дозволяє їм:

  • - уникати імунної відповіді хазяїна;
  • - руйнувати тканини, активно проникаючи в них;
  • - запускати процеси розмноження.

Більшість грибків мирно живуть в слабокислому середовищі. Кисле середовище виступає для них сигналом, що прийшов час перейти від сапротрофного зростання на некротрофічний, який передбачає пошкодження тканин господаря. В результаті чого грибки починають виділяти кислоти і ферменти протеази. Наприклад, Penicillium sp. і Aspergillus sp. виділяють в основному глюконову ти лимонну кислоти, які на сьогоднішній день активно використовують у виробництві косметики. Утворені сполуки не тільки закислюють тканини, але також знижують активність вільних форм кисню, що продукуються господарем.

Створення лужного pH має інші цілі, оскільки сприяє морфогенетичним і репродуктивним процесам у грибів, таким як проростання, ріст гіф і утворення плодових тіл. Лужний pH також дозволяє йти грибкам від імунної відповіді хазяїна. Наприклад, C. albicans нейтралізує фагосоми макрофагів. Ці грибки, будучи захопленими імунними клітинами, поглинають амінокислоти та інші альтернативні джерела вуглецю і виділяють аміак, створюючи лужне середовище і запускаючи процеси росту. Зростання гіф викликає фізичне пошкодження мембран макрофагів, що призводить до їх загибелі. Цей процес спрямований на проростання грибків і вихід з імунної клітини.

Таким чином, адаптація грибів до змін pH в організмі господаря має вирішальне значення для їх виживання. Зміни рН ззовні не допоможе позбутися від грибка, а скоріше може спровокувати більш активне поширення грибкової флори.

Переглядів: 3695




Читайте також

Як знизити ризик підхопити грибкову інфекцію
12 липня 2018 Як знизити ризик підхопити грибкову інфекцію

Чи знаєте ви, що згідно світової статистики близько 20-25% населення Землі має грибкові ураження шкіри чи нігтів. Це загальносвітова проблема. Заразитися можливо при контакті з інфікованою людиною ч..

Читати далі
Як пов'язані мікробіом шкіри і мікоз?
16 березня 2021 Як пов'язані мікробіом шкіри і мікоз?

Припущення про те, що мікробіом шкіри може сприяти виникненню певних захворювань, інтригує, особливо в світлі сучасних досліджень мікробіоти шлунково-кишкового тракту. Однак даних щодо ролі епідермаль..

Читати далі
Механізм проникнення збудника при оніхомікозі
18 січня 2021 Механізм проникнення збудника при оніхомікозі

Здорова нігтьова пластина практично невразлива. Для успішного розмноження грибка необхідне відповідне середовище - вологе і тепле, яке нерідко можна зустріти у нашому взутті. При наявності попередніх ..

Читати далі
Роль автоматизації процесів у мікробіологічній лабораторії
07 квітня 2016 Роль автоматизації процесів у мікробіологічній лабораторії

В. Яновська Медична лабораторія «Інститут мікробіологічних досліджень», Київ, Україна «Лабораторна діагностика. Східна Європа», 2016, том 5, No 1 (препринт) При проведенні лабора..

Читати далі
Оніхомікоз у пацієнтів з цукровим діабетом
03 липня 2020 Оніхомікоз у пацієнтів з цукровим діабетом

Приблизно кожна третя людина, що страждає на діабет, стикається з оніхомікозом. Для цих пацієнтів - це більше, ніж косметична проблема, адже вони мають більший ризик серйозних ускладнень, включаючи ам..

Читати далі
Неймовірна екскурсія по світу грибів
15 січня 2021 Неймовірна екскурсія по світу грибів

В мікології відомо близько 3 мільйонів видів грибів, але багато з них ще доведеться відкрити. Гриби існують дуже давно: найстаріша скам'янілість грибів має вік близько одного мільярда років. Були вияв..

Читати далі
Придбана резистентність до антибіотиків
12 квітня 2020 Придбана резистентність до антибіотиків

Невже нас знову чекає світ, де будь-яка операція або відкритий перелом загрожують загибеллю? Минулого разу ми писали про природну резистентність бактерій, тепер розглянемо, що ж таке придбана ..

Читати далі
Промокод Viber
10 січня 2017 Промокод Viber

Акція від Лабораторії IMD "Знижка 10% за ПРОМОКОДОМ" на дослідження 1159 «Коронавірус (SARS-CoV-2, COVID-19) якісне визначення РНК методом ПЛР (RT-PCR). Стандартний» та 1372  «Коронавірус (SARS-C..

Читати далі
Звідки краще брати кров: з вени або з пальця?
01 серпня 2019 Звідки краще брати кров: з вени або з пальця?

КРОВ З ВЕНИ?  ЧИ З ПАЛЬЦЯ?   ЯКЩО БАЖАЕТЕ ОТРИМАТИ МАКСИМАЛЬНО ДОСТОВІРНИЙ РЕЗУЛЬТАТ- ТІЛЬКИ З ВЕНИ! ЧОМУ?1. Результат досліджень буде менш достовірним, якщо беруть кров з пальця: ..

Читати далі
Ліпідний профіль. Що це і навіщо робити?
31 січня 2020 Ліпідний профіль. Що це і навіщо робити?

Комплексне дослідження, що визначає рівень ліпідів (жирів) різних фракцій крові, називають ліпідограму або ліпідним профілем. Рівень холестерину в крові є важливим показником здоров'я. Холестерин п..

Читати далі
Псоріаз або грибок: як їх відрізнити?
08 квітня 2021 Псоріаз або грибок: як їх відрізнити?

Клінічно відрізнити псоріаз від грибка може бути важко. Для обох захворювань характерна наявність чітко визначених ділянок почервоніння з лущенням. І в деяких випадках достовірну відповідь може дати т..

Читати далі
Підшлункова залоза. Як знизити ризик панкреатиту
27 лютого 2020 Підшлункова залоза. Як знизити ризик панкреатиту

Підшлункова залоза - один з найменших органів людського тіла, про існування якого люди згадують зазвичай тільки на прийомі у гастроентеролога. Перш за все, вона виробляє травні ферменти, необхідні дл..

Читати далі